Primăria Chișinău continuăm să investească în proiectele de reparație și modernizare a infrastructurii instituțiilor de învățământ din suburbii.

Potrivit primarului general Ion Ceban, municipalitatea a finanțat, în acest an, lucrările de reparație a cantinei și de montare a unui sistem de evacuare a apei de ploaie la Gimnaziul din Durlești. Costurile totale pe care și le-a asumat Capitala se ridică la 850 de mii de lei.

„Astfel, pentru reparația cantinei au fost alocate 600 de mii de lei. Lucrările au inclus, schimbarea ferestrelor și ușilor, montarea unor sisteme noi de încălzire, iluminat și ventilare, renovarea blocului sanitar, dar și reparația holului care face legătura dintre blocul de studii și cantină. Proiectul a presupus și construcția unei scene în sala de festivități.

Alte 250 de mii de lei au fost alocate pentru schimbarea sistemului de evacuare a apei de ploaie la Gimnaziul ,,Durlești”, unde învață peste 300 de elevi”, a declarat Ceban.

Amintim că Primăria Chișinău finanțează construcția unui bloc nou cu trei etaje la Liceul Teoretic ,,Hyperion” din Durlești. În total, investiția Primăriei Chișinău în acest proiect este de 11 milioane de lei.